Na drie jaar wachten was het eindelijk weer zover: op zaterdag 16 en maandag 18 april streden 28 finalisten om de felbegeerde winst in de finales van de Beker van Limburg Volleybal, en dat in de Eburons Dome in Tongeren.

Tot twee keer toe strooide corona roet in het eten, maar dit jaar kon niets de organisatie van deze hoogmis voor het Limburgse volleybal nog tegenhouden! Topsport Tongeren, een unieke en succesvolle samenwerking tussen Datovoc Tongeren en Handbalclub Tongeren, had samen met Volley Limburg alles tot in de puntjes voorbereid om spelers, coaches en supporters een onvergetelijke volleybalervaring te bezorgen.

De deelnemende finalisten hadden ook hun uiterste best gedaan om hun aanhang warm te maken voor dit unieke evenement: in de aanloop naar dit bekerweekend kwam je vooral op sociale media steeds meer teasers tegen waarin de diverse ploegen werden voorgesteld en de supporters opgeroepen werden om massaal hun steun te komen verlenen. En het mag gezegd: al deze inspanningen misten hun doel niet! Op zaterdagmorgen om 10u00 zaten de tribunes bij de eerste wedstrijdjes van de U11 al meer dan behoorlijk gevuld, en dat bleef zo de hele dag door met als apotheose een tot de nok gevulde sporthal voor de finale Dames Nationaal tussen Wellen en Alken. Ook op maandag zette deze trend zich door en heerste er een gezellige drukte en geweldige sfeer met supportersclans die hun favoriete teams op alle mogelijke manieren naar de overwinning probeerden te stuwen.

Eén ding was duidelijk: volleyballend Limburg is één grote familie, en wat hebben wij die familie de afgelopen twee jaren gemist! Iedereen was meer dan klaar om er een geweldig feest van te maken, terug te kunnen verbroederen, bij te praten en oude koeien uit de gracht te halen. Maar ook vooruit te blikken op wat de toekomst brengt.

Uiteraard was er sportief heel wat te beleven: 14 wedstrijden op 2 dagen, dus een behoorlijke portie volleybal met de nodige spanning en wisselende kansen met op het einde 14 verdiende winnaars en evenveel meer dan verdienstelijke zilveren finalisten. Er vloeiden traantjes van geluk, en hier en daar ook van ontgoocheling. We zagen fiere en ook troostende ouders en grootouders, glunderende clubbestuurders, maar gewoonweg iederéén mocht terecht fier zijn op hetgeen hij of zij bereikt had. Alleen al de finale halen is een straffe prestatie op zich.

Op maandag was er ook een speciaal herdenkingsmoment voor Maurice Hermans waarvan wij onlangs veel te vroeg afscheid moesten nemen, en dat in aanwezigheid van zijn echtgenote en kinderen. Maurice, nogmaals bedankt voor alles wat je voor Volley Limburg gedaan en betekend hebt, we zullen je missen maar nooit vergeten!

Hier een overzicht van de winnaars en finalisten

                                   Bekerwinnaar                        Finalist

U11 Meisjes                Datovoc Tongeren                Cristal Alken Jeval

U11 Jongens               KVC Wara Genk                    Stalvoc Beverlo

U13 Meisjes                Stalvoc Beverlo                     KVC Wara Genk

U13 Jongens               Lovoc Lommel                      Mavo Dilsen-Stokkem

U15 Meisjes                Datovoc Tongeren                DV Hasselt

U15 Jongens               VC Greenyard Maaseik         KVC Wara Genk

U17 Meisjes                Jaraco As                              Tamera Lummen

U17 Jongens               VC Greenyard Maaseik        VT Safesign Hasselt

U19 Meisjes                Datovoc Tongeren               Stalvoc Beverlo

U19 Jongens               Stalvoc Beverlo                    Mavo Dilsen-Stokkem

Dames Promo             Jaraco As                              Schovoc Beverst

Heren Promo               KVC Maasmechelen             Stalvoc Beverlo

Dames Nationaal         Wevoc Wellen             Cristal Alken Jeval

Heren Nationaal          VT Safesign Hasselt              VC Greenyard Maaseik

Nogmaals onze dank aan de geweldige organistie van Datovoc Tongeren in samenwerking met Handbalclub Tongeren! En ook onze dank aan de fotografen van dienst: Jef De Puydt, Patrick Verleysen, Patrick Martens, Veronique Vastmans en Lieve De Bleser.

Wij kijken uit naar de editie van volgend jaar.

Voor meer foto’s: ga naar onze website

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *