Communicatie en community building. Deze twee kernbegrippen zijn alomtegenwoordig en onmisbaar, tevens zijn dit de twee belangrijkste doelstellingen van de commissie IT & Social Media van Volley Limburg.

Volley Limburg is één grote gemeenschap. Het is een sportieve samenleving waarin iedereen een unieke rol speelt. En het is belangrijk dat iedereen correct geïnformeerd is. Al die informatie vinden onze leden terug op de website van Volley Limburg, of – via een link – op andere websites.

De website. Kom binnen in onze 24-7 bibliotheek! 

Heb je vragen over de spelregels? Zoek je de handleiding voor Volley Spikes? Waar vind je het telefoonnummer van die ene club? Of ben je benieuwd naar de wedstijdresultaten van jouw geduchte tegenstanders? Op onze website proberen we een antwoord op al jouw vragen te bieden. Via de rubriek “reglementen” onder de knop “informatie” kan je alle reglementen raadplegen. En via de rubriek “ontmoetingen ” word je met één klik verder geleid naar de wedstrijdkalender en de wedstrijduitslagen, zowel van de competitie van de nationale en provinciale reeksen als van de wedstrijden, momenteel vanaf U17, voor de begeerde beker van Limburg, én van de beker van België. Zo mis je geen enkele wedstrijd, en ben je steeds op de hoogte van wie aan de leiding staat in het klassement. Op de website bundelen we ook alle praktische informatie van de actieve volleybal- en beachvolleyclubs in onze provincie. Je kan er ook nagenieten van de hoogdagen van de Beker van Limburg.

Dankzij onze trouwe fotografen langs het veld, zoals Jef De Puydt, Patrick Verleysen, Frans Verreycken, Véronique Vastmans en Lieve De Bleser, staan onvergetelijke momenten onder de rubriek “foto’s”.

Nieuwsbrief.

Nieuwe feiten posten we op onze website en brengen we in de aandacht via sociale media. Via onze digitale nieuwsbrief willen we met korte artikels de spotlights richten op een Limburgse club en meer bekendheid geven aan “toppers van bij ons”. Las je al het artikel over ons Limburgse talent Laura Meynckens? We wisten zeker dat ze bij de toppers hoort! Afgelopen zomer trainde Laura mee met de Yellow Tigers. Limburg barst van talent. Er zullen dus nog heel wat namen de revue passeren.

Onze community groeit dankzij Facebook en Instagram.

Het bestuur van Volley Limburg wil haar sportieve community laten groeien. Via sociale media zoals Facebook en Instagram willen we vooral de jonge spelers en hun supporters bereiken. Volley Limburg heeft in 2012 met een profiel op Facebook haar eerste stapjes gezet in de wereld van de sociale media. Vandaag tellen we al meer dan 1800 volgers. Omdat onze jeugdige spelers minder actief zijn op Facebook, hebben we vorig jaar onze eerste berichten op Instagram gepost. En ook daar groeit dagelijks onze community. We zijn van mening dat in de geschreven en audiovisuele pers meer dan genoeg aandacht gaat naar andere balsporten. Onze doelstelling is om de kracht en de meerwaarde van volleybal uit te dragen naar een groter publiek. Spelers, teams, trainers en clubs, maar ook scheidsrechters, fotografen, vrijwilligers en trouwe supporters verdienen onze waardering en respect. Door volleybal op een zichtbare wijze meer aandacht te geven, hopen we ook meer sportieve leden aan te trekken die hun talenten kunnen ontwikkelen op en naast een (beach)volleybalveld.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

De website en onze sociale media zijn het resultaat van een sterke samenwerking tussen alle bestuursleden van Volley Limburg. Maar ook jij kan ons helpen om de mooiste sport in de  schijnwerpers te plaatsen. Bezorg ons jouw mooie verhaal of een foto van een overwinning of een ontroerend moment. Wil je extra publiciteit voor een evenement? Dan reposten wij graag jouw bericht. Laat het ons weten, want jij bent onze volleybal-ster in onze sportieve community!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *