Commissie G-Sport

feb 15, 2022

Het bestuursorgaan van Volley Limburg wordt in zijn werking bijgestaan door meerdere commissies, elk met hun eigen takenpakket. De respectievelijke voorzitters vertegenwoordigen hun commissie ook in het bestuursorgaan en bepalen zo mee het beleid van Volley Limburg. Hoog tijd dus om deze commissies even aan jullie voor de stellen.

In deze eerste nieuwsbrief richten wij ons op de jongste commissie: die voor de G-sport met Maurice Hermans als voorzitter. Het doel is duidelijk: de G-sport binnen onze provincie op de kaart zetten en de clubs die zich voor G-sport willen inzetten begeleiden en ondersteunen.

Het begon allemaal op 31 januari 2017 toen in het provinciehuis in Hasselt een startvergadering plaats vond met afvaardigingen van Special Olympics Belgium, de coördinator netbalcompetitie Limburg, de provinciale sportdienst en Volley Limburg.

Een eerste concreet resultaat hebben de meesten onder jullie al enkele keren mogen meemaken: op de Limburgse bekerfinales wordt er sindsdien een Unified wedstrijd netbal gespeeld door teams samengesteld uit G-sporters en enkele topvolleyballers. Zeker voor de G-sporters een absoluut unieke ervaring waar zij ontzettend van kunnen genieten en waar zij elk jaar weer reikhalzend naar uitkijken.

Er werden nog heel wat andere initiatieven genomen om G-sport nog meer in de kijker te zetten: G-sporthappenings en Sport voor Specials in Neerpelt en Lommel, smashvolley in samenwerking met MOEV (vroeger Stichting Vlaamse Schoolsport)…… Met aangepaste opblaasbare toestellen werden reeds meerdere keren attractieve volleybalproeven in combinatie met smashvolley aangeboden.

Intussen zijn er meerdere clubs in Limburg die met een actieve G-sport werking uitpakken. Racing Genk gaf het voorbeeld, Stalvoc Beverlo en Greenyard Maaseik volgden snel en ook in Sint-Truiden wordt er werk gemaakt van G-sport. Zowel de clubs als de sporters zijn laaiend enthousiast. De sporters omdat ze op geregelde tijdstippen, vaak wekelijks, onder goede begeleiding hun sport kunnen uitoefenen, de clubs omdat ze er een aantal super gemotiveerde leden bij gekregen hebben die zich ook super goed in de clubwerking integreren.

Er zijn nog meerdere clubs die interesse getoond hebben, maar ook de G-sport heeft uiteraard sterk te lijden gehad onder de Covid-pandemie, zeker gezien de kwetsbaarheid van onze G-sporters. Dat heeft de verdere ontwikkeling tijdelijk afgeremd. Niet getreurd echter: vanaf 2022 gaan wij de werking weer helemaal terug opstarten en clubs die interesse hebben mogen altijd contact opnemen met Volley Limburg en de commissie G-sport. Zij staan altijd klaar om jullie verder te helpen en te ondersteunen met alle praktische vragen en bieden:

  • Info over G-sport en smashvolley
  • Organisatie van een G-sport happening
  • Medewerking aan een G-sport happening met gebruik van opblaasbare toestellen
  • Aanvragen subsidiedossier via G Sport Vlaanderen en begeleiding bij het opstellen van het dossier

Kortom: er is geen enkele reden om je niet in te zetten voor G-sport. Zowel de sporters als de club worden er alleen maar beter en sterker van!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *