Club in de kijker

nov 17, 2022

Deze maand hadden we een aangename babbel met Antoine Engelen, voorzitter van één van de grootste clubs in Limburg: Stalvoc Allimex Beverlo.

Stamnummer L-0715

Ca. 280 leden

Het huidige Stalvoc is ontstaan uit de fusie van Beverlo en Stal. Beverlo startte al in 1968 als één van de pioniers van het volleybal in Limburg en was gedurende lange tijd een vaste waarde met zowel heren- als damesploegen. In 1976 startte ook de jeugdvereniging Jeugdstal een volleybalclub, met eerst enkel heren. Maar enkele jaren later zouden ook de dames volgen. Beide clubs vonden elkaar in 2000 om samen aan een nieuwe toekomst te werken.

De fusie bleek een schot in de roos. Een nieuwe dynamiek zorgde niet alleen voor mooie sportieve resultaten, maar ook extra sportief zette de club grote stappen met als uithangbord de in eigen beheer gebouwde sporthal.

Stalvoc haalde zowel met de heren als de dames schitterende resultaten, ook in de nationale afdelingen, maar moest af en toe ook de tering naar de nering zetten en noodgedwongen van onderuit terug opbouwen. Iets waar de club wonderwel in slaagde, getuige de ploeg Dames 1 in nationale 2 en twee heren ploegen die momenteel in de bovenste helft van de tabel van Promo 1 meedraaien.

De club is ook een graag en veel geziene gast op de jaarlijkse Limburgse Bekerfinales. Zowel bij de heren/jongens als bij de dames/meisjes is Stalvoc elk jaar opnieuw met meerdere teams vertegenwoordigd. En die teams zorgen ook steevast voor een grote schare enthousiaste supporters!

Momenteel brengt Stalvoc 22 teams in competitie: 9 bij de heren/jongens, 11 bij de dames/meisjes en ook telkens 1 team heren en 1 team dames recreatie. Dat Stalvoc ook staat voor een kwalitatieve jeugdwerking bewijzen de 4 ploegen (meisjes U19, U17 en U15 en ook jongens U15) die dit seizoen deelnemen aan de Jeugd Champions League.

Bovendien is Stalvoc bij de eerste clubs in Limburg om ook G-sport aan te bieden. Zowat iedereen kan dus bij deze club terecht om op zijn eigen niveau volleybal te spelen. “Eén van de punten waar we nog werk van moeten maken is het aanbod Beachvolleybal”, aldus Engelen. “De terreinen zijn er, maar een echte beachwerking moet nog uitgebouwd worden. Dat zou het sportieve plaatje helemaal compleet maken.”

Antoine is bijzonder fier op het fundament van zijn club: de grote schare vrijwilligers. Zonder hun nimmer aflatende inzet bij de organisatie van wedstrijden en de nodige extra sportieve activiteiten zoals eetdagen, kerstfeest en clubfeest was de huidige werking niet mogelijk.

Ook het bestuur zelf mocht de afgelopen 3 jaar meerdere nieuwe gezichten verwelkomen. Ook daar is Stalvoc een voorbeeld voor velen. Naast 4 mannen zetelen er momenteel ook 4 vrouwen in het bestuur, mooi gelijk verdeeld dus.

Over de ambities voor de toekomst is Antoine ook duidelijk: het verder uitbouwen van een degelijke jeugdwerking, sterk gestimuleerd door hoofdcoach Sigi Celis. Dit alles gedragen door een team van kwalitatieve jeugdtrainers en ondersteund door een gezonde financiële basis.

Stalvoc is duidelijk een club die de toekomst met vertrouwen mag tegemoet zien!

De hele Stalvoc familie op één foto
En of de vrijwilligers weer voor een lekkere maaltijd gezorgd hebben
Een leuke training ouders – speelsters
Het Stalvoc vrijwilligersteam

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *